Zeleninový salát s jablky a ředkvičkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks jablko 1 svazek ředkvičky 5 ks rajče 2 ks mrkev 1 ks červená paprika podle chuti sůl 1 snítka bazalka mletý černý pepř
Postup Zeleninový salát s jablky a ředkvičkami recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu důkladně myjeme a připravíme na krájení. Papriku, rajčata a ředkvičky nakrájíme na drobné kousky a dáme do mísy. Mrkev a jablka je vhodné nastrouhat na hrubém struhadle, aby se lépe promísily chutě.
Vše důkladně promícháme. Posypeme bazalkou, pepřem jnebo oreganem podle chuti. Doporučuji nedávat příliš mnoho koření, ale bazalky je možno dát i víc, salát poté dostává příjemnou a trochu zvláštní chuť.
Není nutné používat k tomuto salátu zálivku, ale pro ty kteří mají zálivky rádi doporučuji jen opravdu jemnou octovou. Do hrnečku nalijeme kávovou lžičku olivového oleje a 1 - 2 stejné lžičky octa. Zbytek hrnečku dolijeme vodou. Můžeme promíchat s kořením. Tato zálivka dodá salátu jen lehkou kyselou chuť a nepřebíjí tak chuť zeleniny.
Zeleninový salát s jablky a ředkvičkami necháme vychladit a můžeme servírovat.