Zeleninový salát z kyselého zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g cukr
1 ks cibule
1 ks jablko
100 g mrkev
1 lžíce rostlinný olej
400 g kyselé zelí
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemné kostičky. Mrkev oškrábeme a společně s oloupaným jablíčkem nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Vodu z kyselého zelí smícháme s olejem, doplníme trochou soli a cukru a znovu dobře promícháme. Do zálivky můžeme podle chuti přidat trochu vody.

  3. Zelí s mrkví a jablkem polijeme připravenou zálivkou, promícháme a můžeme podávat.

  4. Zeleninový salát z kyselého zelí podáváme nejen jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!