Zelí od Martičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 1 ks feferonka 1 lžíce med 250 ml červené víno 1 lžíce plnotučná hořčice 3 lžíce olej na smažení 1 ks ananasový kompot 1 kg kysané zelí 1 ks uzená rolka
Postup Zelí od Martičky recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme uzenou rolku, poté ji scedíme a necháme zchladnout.
Než rolka vychladne, nakrájíme si drobně velké cibule a orestujeme je na oleji do zlatavé barvy. Přidáme překrájené kysané zelí, nakrájenou feferonku, sklenici červeného vína a celý ananasový kompot (kostičky) i s nálevem. Kdo nemá v jídle ovoce moc rád, tak kompot rozmixuje, až poté přidá do zelí. Směs řádně promícháme a urovnáme do pekáče.
Smícháme si plnotučnou hořčici s medem. Uzenou rolku nakrájíme asi na 1 cm hrubé plátky a z obou stran je potřeme hořčično-medovou pomazánkou.
Poté plátky poklademe na zelí a upečeme.
Zelí od Martičky podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem, můžeme použít i noky.