Zelné placky na plech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
150 g sádlo
1 lžíce škvarky
500 g hladká mouka
500 g kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí dobře vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Mouku prosejeme. Škvarky umeleme.

  2. Prosátou mouku spojíme v míse se sádlem a zelím, přidáme vejce, mleté škvarky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a zpracujeme v těsto, které na desce vyválíme na tenký plát. Z těsta vykrajujeme větší kolečka a klademe na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Zelné placky na plechu pečeme zprudka v silně vyhřáté troubě a pěkně dozlatova.

  4. Zelné placky podáváme ještě teplé jako chuťovku k pivu či vínu, skvěle chutnají při posezení s přáteli a nejrůznějších oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!