Babiččiny houbáky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 50 g slanina sůl strouhanka petrželka drcený kmín 250 g čerstvé houby nebo žampiony těsto sůl 1 ks vejce 180 g hrubá mouka 800 g vařené brambory ve slupce podle potřeby tuk na smažení
Postup Babiččiny houbáky recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory, necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Brambory spojíme s moukou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto.
Na náplň rozškvaříme kostičky slaniny, chvíli na ni podusíme očištěné a pokrájené houby, osolíme, okmínujeme, přidáme trochu strouhanky, aby náplň nebyla vlhká, nakonec sekanou petrželku. Necháme vychladnout.
Těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka, na polovinu koleček dáme lžičkou náplň, přikryjeme dalším kolečkem a kolem dokola přitiskneme.
Takto připravené koblížky - babiččiny houbáky - smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách.
Babiččiny houbáky podáváme s dušeným špenátem nebo se zeleninovým salátem.