Babiččiny houbáky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
50 g slanina
sůl
strouhanka
petrželka
drcený kmín
250 g čerstvé houby nebo žampiony
těsto
sůl
1 ks vejce
180 g hrubá mouka
800 g vařené brambory ve slupce
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme brambory, necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme. Brambory spojíme s moukou, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto.

  2. Na náplň rozškvaříme kostičky slaniny, chvíli na ni podusíme očištěné a pokrájené houby, osolíme, okmínujeme, přidáme trochu strouhanky, aby náplň nebyla vlhká, nakonec sekanou petrželku. Necháme vychladnout.

  3. Těsto rozválíme, vykrajujeme kolečka, na polovinu koleček dáme lžičkou náplň, přikryjeme dalším kolečkem a kolem dokola přitiskneme.

  4. Takto připravené koblížky - babiččiny houbáky - smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách.

  5. Babiččiny houbáky podáváme s dušeným špenátem nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!