Biftečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
2 ks brambory
mletý pepř
40 dkg mleté maso
1 lžíce mleté mandle
sekané bylinky
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mleté maso smícháme s velkými strouhanými syrovými brambory. Přidáme žloutky, mleté mandle, česnek, sůl, pepř, nasekané bylinky - šalvěj, rozmarýn a saturejku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej do masa.

  2. Do rozpáleného tuku vhazujeme po lžičkách masovou směs, upravíme na placičky a biftečky rychle po obou stranách osmažíme dozlatova.

  3. Biftečky podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!