Bifteky po námořnicku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 ks cibule 1-2 lžíce hořčice 2 ks mrkev 1 lžíce polohrubá mouka 700 g hovězí roštěná drcený černý pepř 500 ml vývar.
Postup Bifteky po námořnicku recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou podle potřeby začistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso nakrájíme na 4 vysoké bifteky. Při krájení dáváme pozor, abychom roštěnou krájeli přes vlákno - ne po vláknu. Cibule a mrkve oloupeme a nakrájíme na kolečka.
V hrnci rozehřejeme máslo a plátky roštěné na něm z obou stran osmažíme. Vsypeme kolečka cibule a mrkve a smažíme, dokud cibule nezměkne. Bifteky zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme hořčici, zalijeme vývarem a společně vše dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.
Bifteky po námořnicku podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší. Zdobíme měkkou dušenou zeleninou.