Bifteky s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 100 g máslo - - petrželka 1 ks jablko - - tymián 1 ks pomeranč - - pepř mletý 300 ml víno červené 3 lžíce olej rostlinný 50 ml šťáva pomerančová 1 svazek cibulky 1 kg svíčková hovězí
Postup Bifteky s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Svíčkovou opláchneme pod vodou a osušíme. Nakrájíme na plátky asi 1.5 cm silné. Každý opepříme, okořeníme tymiánem a prolisovaným česnekem. Mezitím vymačkáme pomeranče, šťávu smícháme s olejem, do marinády vložíme maso. Necháme asi hodinu v ledničce. Potom maso vyjmeme, osolíme a pečeme na grilu. Potíráme pomerančovou marinádou. Během grilování maso jednou otočíme, aby se bifteky opekly z obou stran. Na talířích je polijeme vinnou omáčkou, kterou si připravíme takto: do červeného vína vložíme pokrájený pomeranč a jablko, cibulku, omáčku uvedeme k varu, přidáme máslo a mícháme dokud se nerozpustí, nakonec přidáme petrželku a nalijeme na maso.