Bramborové pagáčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 1 ks vejce 8 ks brambory 500 ml mléko 40 g droždí 10 dkg cukr moučka 2 lžíce cukr krystal 1 kg hladká mouka 40 dkg švestková povidla 20 dkg mletý mák podle potřeby sádlo nebo olej na vymazání
Postup Bramborové pagáčky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme.
Z vlažného mléka, vejce, kvasnic, cukru, soli, brambor a hladké mouky si zaděláme těsto. Pokud se bude lepit, tak ještě přidáme trochu mouky.
Na pracovní desce hned těsto rozděláme na 12 malých bochánků, které dáme na vymazaný pekáč sádlem nebo olejem dál od sebe, aby se neslepily. Dobře je pomastíme a necháme je 1 hodinu vykynout. Potom je upečeme ve středně teplé troubě.
Bramborové pagáčky necháme vychladit. Bramborové pagáčky rozkrájíme podélně na poloviny. Každou polovinu natřeme povidly a posypeme mletým mákem oslazeným mletým cukrem. Bramborové pagáčky ihned podáváme.