Bramborové pagáčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 ks vejce
8 ks brambory
500 ml mléko
40 g droždí
10 dkg cukr moučka
2 lžíce cukr krystal
1 kg hladká mouka
40 dkg švestková povidla
20 dkg mletý mák
podle potřeby
sádlo nebo olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme.

  2. Z vlažného mléka, vejce, kvasnic, cukru, soli, brambor a hladké mouky si zaděláme těsto. Pokud se bude lepit, tak ještě přidáme trochu mouky.

  3. Na pracovní desce hned těsto rozděláme na 12 malých bochánků, které dáme na vymazaný pekáč sádlem nebo olejem dál od sebe, aby se neslepily. Dobře je pomastíme a necháme je 1 hodinu vykynout. Potom je upečeme ve středně teplé troubě.

  4. Bramborové pagáčky necháme vychladit. Bramborové pagáčky rozkrájíme podélně na poloviny. Každou polovinu natřeme povidly a posypeme mletým mákem oslazeným mletým cukrem. Bramborové pagáčky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!