Brambory s filé a špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 600 g brambory 250 g kysaná smetana 300 g mražený špenát 50 g tvrdý sýr 400 g rybí filé podle chuti česnek sůl citron mletý pepř muškátový oříšek podle potřeby máslo
Postup Brambory s filé a špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a troubu rozehřejeme.
Oloupaný a nadrobno nasekaný česnek osmahneme na másle, přidáme špenát, dochutíme a dusíme. Smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.
Do vymazané zapékací formy klademe brambory, na ně filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami a zalijeme dochucenou smetanou.
Brambory s filé a špenátem pečeme asi 45 minut na 180 °C, ke konci ještě můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit.
Brambory s filé a špenátem podáváme jako hlavní chod. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.