Brambory s filé a špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
600 g brambory
250 g kysaná smetana
300 g mražený špenát
50 g tvrdý sýr
400 g rybí filé
podle chuti
česnek
sůl
citron
mletý pepř
muškátový oříšek
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filé osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a troubu rozehřejeme.

  2. Oloupaný a nadrobno nasekaný česnek osmahneme na másle, přidáme špenát, dochutíme a dusíme. Smetanu smícháme s vejci, solí a pepřem.

  3. Do vymazané zapékací formy klademe brambory, na ně filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami a zalijeme dochucenou smetanou.

  4. Brambory s filé a špenátem pečeme asi 45 minut na 180 °C, ke konci ještě můžeme zasypat nastrouhaným sýrem, který necháme rozpustit.

  5. Brambory s filé a špenátem podáváme jako hlavní chod. Můžeme doplnit zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!