Brambory s kapustou a klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
500 g brambory
300 g kapusta
250 g klobása
1 lžíce bílý vinný ocet
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Listy kapusty dáme do velké pánve, položíme na ně brambory, osolíme a opepříme. Obsah zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vodu přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme cca 10 minut.

  2. Přebytečnou vodu z pánve slijeme do kastrůlku, kapustu s brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme ocet s máslem a promícháme. Postupně přiléváme malé množství vody a znovu prošťoucháme.

  3. Kvalitní klobásky položíme na pekáček vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Pak klobásky vyndáme, nakrájíme na menší kousky a servírujeme.

  4. Brambory s kapustou rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe klobáskou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!