Cannelloni se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks cannelloni
náplň
1 lžíce olej
sůl
1 svazek petrželka
2 ks cibule
20 g celer
2 ks pórek
2 ks mrkev
200 g špalda
250 ml zeleninový vývar
na ozdobu
salát
omáčka
200 g sýrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Špaldu vaříme asi 20 minut ve vývaru. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek nasekáme na kolečka a mrkev s celerem na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme.

  2. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli. Zeleninu přidáme ke špaldě a vaříme asi 10 minut.

  3. Cannelloni uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Petrželku a osmahlou cibulku vmícháme do zeleninové špaldy a hmotou těstoviny naplníme. Cannelloni vložíme do vymaštěné formy a pečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě na 200°C. Přelijeme sýrovou omáčkou a zapékáme dalších 5 minut.

  4. Na talíř rozložíme omyté a okapané listy salátu a na nich servírujeme zapečené cannelloni se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!