Cannelloni se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 ks cannelloni náplň 1 lžíce olej sůl 1 svazek petrželka 2 ks cibule 20 g celer 2 ks pórek 2 ks mrkev 200 g špalda 250 ml zeleninový vývar na ozdobu salát omáčka 200 g sýrová omáčka
Postup Cannelloni se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Špaldu vaříme asi 20 minut ve vývaru. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek nasekáme na kolečka a mrkev s celerem na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně usekáme.
Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli. Zeleninu přidáme ke špaldě a vaříme asi 10 minut.
Cannelloni uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Petrželku a osmahlou cibulku vmícháme do zeleninové špaldy a hmotou těstoviny naplníme. Cannelloni vložíme do vymaštěné formy a pečeme zhruba 10 minut v předehřáté troubě na 200°C. Přelijeme sýrovou omáčkou a zapékáme dalších 5 minut.
Na talíř rozložíme omyté a okapané listy salátu a na nich servírujeme zapečené cannelloni se zeleninou.