Carpaccio z cukety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks cuketa 1 hrst máta 100 g parmazán 4 lžíce olivový olej podle chuti sůl mletý barevný pepř vinný ocet s bylinkami
Postup Carpaccio z cukety recept
Postup přípravy receptu
-
Mladé cukety dobře omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Cuketu nakrájíme pomocí hoblinkovače nebo škrabky na tenké plátky. Stejně tak nakrájíme parmazán.
Ve velké míse carpaccio z cukety opepříme, dochutíme vinným octem, extra panenským olivovým olejem, zasypeme nasekanými lístky máty a pomocí rukou velmi jemně promícháme. Těsně před podáváním carpaccio z cukety osolíme.
Carpaccio z cukety rozdělíme na menší talíře, zasypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. Můžeme doplnit kousky opečeného pečiva.