Carpaccio z cukety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks cuketa
1 hrst máta
100 g parmazán
4 lžíce olivový olej
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
vinný ocet s bylinkami

Postup přípravy receptu

  1. Mladé cukety dobře omyjeme, osušíme a odkrojíme konce. Cuketu nakrájíme pomocí hoblinkovače nebo škrabky na tenké plátky. Stejně tak nakrájíme parmazán.

  2. Ve velké míse carpaccio z cukety opepříme, dochutíme vinným octem, extra panenským olivovým olejem, zasypeme nasekanými lístky máty a pomocí rukou velmi jemně promícháme. Těsně před podáváním carpaccio z cukety osolíme.

  3. Carpaccio z cukety rozdělíme na menší talíře, zasypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme. Můžeme doplnit kousky opečeného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!