Celerové přírodní řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
8 plátků celer
citronová šťáva
mletý černý pepř
200 g anglická slanina (plátky)
podle potřeby
petrželka nebo pažitka
vývar z celeru
máslo a olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky oloupaného celeru uvaříme do poloměkka v osolené vodě, do které přidáme pár kapek citronu. Potřeme rozetřeným česnekem a opepříme.

  2. Potom celer zabalíme do slaniny a připíchneme párátkem. Opékáme zvolna na másle s olejem. Trochu zastříkneme vývarem z celeru a ještě 5 minut podusíme.

  3. Celerové přírodní řízky podáváme s bramborovou kaší posypané petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!