Celozrnné rohlíky z domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
20 g olej
2 lžičky sůl
280 ml voda
100 g hladká mouka
1 lžička hnědý cukr
350 g celozrnná pšeničná mouka
50 g celozrnná žitná mouka
na potření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny vložíme celozrnnou pšeničnou mouku, celozrnnou žitnou mouku, hladkou mouku, hnědý cukr, vodu, olej, sůl a zvolíme program "těsto".

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme placku, kterou rozřízneme na šestiny. Rohlíky smotáme od nejširší hrany rozříznuté placky. Kdo nezvládne umotat rohlíky, tak si může z těsta vytvořit bulky. Umotané rohlíky necháme ještě chvíli v klidu odpočinout. Poté je potřeme vodou a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Celozrnné rohlíky upečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

  4. Celozrnné rohlíky z domácí pekárny podáváme po vychladnutí jako výborné zdravé pečivo k různým jídlům a příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!