Celozrnné těstoviny s omáčkou salsa verde recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
3 lžíce kapary
150 g roketa
olivový olej
1 ks kyselá okurka
30 g piniové oříšky
mletý černý pepř
3 lístky čerstvý estragon
200 g celozrnné těstoviny
3 lžíce ančovičková pasta

Postup přípravy receptu

  1. V mixéru rozmixujeme roketu, piniové oříšky, ančovičkovou pastu a kapary s trochu oleje - jako při přípravě majonézy.

  2. K rozšlehanému základu přimícháme zbytek ingrediencí. Získáme zelenou a lesklou omáčku. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme olej. Ochutnáme a pokud je třeba, dochutíme omáčku salsa verde ančovičkami, roketou nebo kapary.

  3. Těstoviny uvaříme al dente podle návodu na obalu a scedíme.

  4. Před podáváním smícháme celozrnné těstoviny s omáčkou salsa verde. Dobře promícháme, těstoviny musí být omáčkou dobře obalené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!