Česneková bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
125 g máslo
2 ks bageta

Postup přípravy receptu

  1. Bagety nakrájíme na silnější plátky (3 cm), ale neprokrojíme je úplně, děláme nožem jen zářezy až dolů tak, aby bageta zůstala vcelku.

  2. Česnek utřeme se solí a smícháme se změklým máslem.

  3. Tímto česnekovým máslem pak potíráme plátky bagety z obou stran, nakonec přitiskneme plátky bagety k sobě do původního tvaru, zabalíme do alobalu a česnekovou bagetu necháme v troubě zapéct asi 10 - 15 minut na 180 °C.

  4. Tento recept má tisíc variací - celozrnná bageta nebo bílá veka, místo česneku bazalka, petrželka, pórek nebo chilli. Možná je dokonce sladká varianta se skořicí a rozinkami, kdy bagetu na závěr potřeme tvarohem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!