Česneková pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g mozzarella 1 lžíce rajský protlak 1 balení česneková pasta 100 g ostrá klobása těsto 2 špetky sůl 20 g droždí 1 lžíce olivový olej 300 g hladká mouka 150 ml vlažná voda
Postup Česneková pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přidáme lžíci mouky a necháme chvilku kynout. Až se v těstu začnou dělat bublinky, přisypeme zbytek mouky a přidáme pár kapek oleje, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme v teple kynout asi 30 - 40 minut.
Vykynuté těsto trochu rozválíme a přendáme na olejem pomazaný plech a rukama namočenými do oleje roztáhneme do krajů.
Těsto potřeme česnekovou pastou a trochou rajského protlaku a podle chuti přidáme další suroviny. Výborná je pizza pouze se sýrem, ale já se potřebovala zbavit klobásy.
Pizzu pečeme asi 15 - 20 minut v troubě s horkovzduchem předehřáté na 225 °C.
Česnekovou pizzu ihned podáváme na stůl k jídlu, je chuťově výborná.