Cibulová pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks cibule 100 ml červené víno 3 ks jarní cibulka 2 ks červená cibule 100 ml rajčatové pyré 50 g třtinový cukr podle chuti sůl provensálské bylinky
Postup Cibulová pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Bílou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Cibule orestujeme na rozehřátém másle, vmícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opět orestujeme. Cibulovou směs zasypeme cukrem a za častého míchání necháme zkaramelizovat.
Do cibulové směsi přidáme provensálské bylinky, rajčatové pyré, podlijeme červeným vínem a na mírném ohni necháme zredukovat do zhoustnutí.
Cibulovou pomazánku odstavíme, osolíme, necháme vychladit a poté podáváme na topinkách, opečených toastech či s čerstvým pečivem.