Cizrnový salát s tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 plechovka tuňák v oleji
150 g cizrna
3 lžíce olivový olej
1 lžíce olivový olej
1 lžička hnědý cukr
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 lžíce bylinkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy

  2. Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí

  3. Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar

  4. Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou

  5. Cizrnový salát s tuňákem upravíme na talíře a ihned podáváme. Salát můžeme ozdobit nudličkami pražené cizrny. Recept je pro 3 - 4 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!