Cizrnový salát s tuňákem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks cibule 1 plechovka tuňák v oleji 150 g cizrna 3 lžíce olivový olej 1 lžíce olivový olej 1 lžička hnědý cukr 3 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 1 lžíce bylinkový ocet
Postup Cizrnový salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu den předem namočíme a druhý den ji uvaříme doměkka. Můžeme použít jednu konzervu cizrny ve slaném nálevu. Cizrnu scedíme a vsypeme do mísy
Tuňáka otevřeme, olej slijeme a maso dáme stranou. Do oleje přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti a důkladně rozšleháme, než se cukr rozpustí
Cibuli a česnek oloupeme a společně nasekáme. V kastrůlku rozehřejeme olej a cibuli s česnekem lehce osmahneme. Směs přidáme k cizrně. Do kastrůlku po cibuli vložíme tuňáka z konzervy a krátce jej orestujeme. Stačí opravdu jen krátce, aby se maso prohřálo, ale nerozdrobilo na masová vlákna a zachovalo si tvar
Zatím nakrájíme vejce na kousky a přidáme jej k cizrně. Horkého tuňáka přidáme k cizrně a vše lehce zamícháme. Nakonec salát přelijeme podle chuti zálivkou
Cizrnový salát s tuňákem upravíme na talíře a ihned podáváme. Salát můžeme ozdobit nudličkami pražené cizrny. Recept je pro 3 - 4 osoby.