Čočkový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l vývar 1 svazek pažitka 250 g chléb 1 svazek kopr 400 g polníček 250 g červená čočka 3 ks růžový grapefruit 250 g česneková gouda podle potřeby olej máslo podle chuti sůl citron mletý pepř
Postup Čočkový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na másle ze všech stran. Opečené chlebové kostičky necháme na ubrousku vychladnout.
Červenou čočku s vývarem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, čočku necháme ve vývaru vychladnout. Poté čočku necháme okapat na cedníku a vývar zachytíme.
Polníček rozebereme, grepy oloupeme a necháme vždy dva dílky pohromadě, ty potom pokrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Bylinky nasekáme nadrobno.
Vývar z čočky smícháme s grepovou a citronovou šťávou, olejem a bylinkami. Osolíme a opepříme.
Všechny suroviny promícháme s dresinkem a salát máme hotový.
Čočkový salát těsně před podáváním posypeme sýrem a chlebovými kostičkami.