Čočkový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l vývar
1 svazek pažitka
250 g chléb
1 svazek kopr
400 g polníček
250 g červená čočka
3 ks růžový grapefruit
250 g česneková gouda
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
citron
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na kostičky a opečeme ho na másle ze všech stran. Opečené chlebové kostičky necháme na ubrousku vychladnout.

  2. Červenou čočku s vývarem přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut, čočku necháme ve vývaru vychladnout. Poté čočku necháme okapat na cedníku a vývar zachytíme.

  3. Polníček rozebereme, grepy oloupeme a necháme vždy dva dílky pohromadě, ty potom pokrájíme na plátky, sýr nakrájíme na nudličky. Bylinky nasekáme nadrobno.

  4. Vývar z čočky smícháme s grepovou a citronovou šťávou, olejem a bylinkami. Osolíme a opepříme.

  5. Všechny suroviny promícháme s dresinkem a salát máme hotový.

  6. Čočkový salát těsně před podáváním posypeme sýrem a chlebovými kostičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!