Cukroví s tatrankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
250 g máslo
3 lžíce mandle
100 g cukr moučka
3 ks tatranka
250 g hladká mouka
1 lžíce strouhaný kokos
1 lžíce holandské kakao
na obalení
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Oříškové tatranky nastrouháme. Hladkou mouku a cukr moučka prosejeme.

  2. K nastrouhaným tatrankám přidáme kokos, mleté mandle, hladkou mouku, cukr moučka, změklé máslo, kakao a vejce. Suroviny propracujeme v těsto, které uložíme na hodinu do lednice.

  3. Těstem naplníme vymazané formičky. Cukroví pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 160 - 165 °C. Vychladlé cukroví obalujeme v cukru moučka.

  4. Cukroví s tatrankou podáváme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!