Cukroví s tatrankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 250 g máslo 3 lžíce mandle 100 g cukr moučka 3 ks tatranka 250 g hladká mouka 1 lžíce strouhaný kokos 1 lžíce holandské kakao na obalení cukr moučka
Postup Cukroví s tatrankou recept
Postup přípravy receptu
-
Oříškové tatranky nastrouháme. Hladkou mouku a cukr moučka prosejeme.
K nastrouhaným tatrankám přidáme kokos, mleté mandle, hladkou mouku, cukr moučka, změklé máslo, kakao a vejce. Suroviny propracujeme v těsto, které uložíme na hodinu do lednice.
Těstem naplníme vymazané formičky. Cukroví pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě při 160 - 165 °C. Vychladlé cukroví obalujeme v cukru moučka.
Cukroví s tatrankou podáváme na sváteční stůl.