Domácí anglické rohlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
0.5 lžičky sůl
1 kostka droždí
400 g hladká mouka
175 ml vlažná voda
120 ml vlažné mléko
2 lžíce sušená bramborová kaše
na potření
2 lžíce olej
4-6 lžiček grilovací koření
na ozdobu
300 g anglická slanina (plátky)
300 g strouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme ve správném pořadí (nejprve tekuté suroviny, pak suché a nakonec droždí) do pekárny a zapneme program Těsto.

  2. Po vykynutí vyklopíme těsto na vál a rozdělíme na dvě poloviny.

  3. Každou část rozválíme na kruh, nakrájíme na osm výsečí a každou výseč stočíme do rohlíku.

  4. Rohlíky klademe na plech vyložený papírem na pečení.

  5. Každý rohlík potřeme směsí oleje a grilovacího koření, položíme na něj plátek anglické slaniny a posypeme strouhaným sýrem. Ještě chvíli necháme kynout.

  6. Připravené a nakynuté rohlíky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.

  7. Domácí anglické rohlíky servírujeme ke snídani, svačině nebo ke studené večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!