Domácí čertovská hořčice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
2 dl olej
2 dl ocet
1 kg cibule
4-6 ks feferonka
1 dl cukr krupice
0.5 balíčku Deko
2 dl plnotučná hořčice
1 kg zelená paprika
1 kg zelená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a drobně pokrájenou zeleninu na mírném ohni povaříme doměkka.

  2. Povařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme olej, hořčici, ocet, cukr

  3. Deko a krátce povaříme.

  4. Ještě horkou čertovskou hořčici plníme do malých skleniček (přesnídávkových), zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak do vychladnutí.

  5. Domácí čertovskou hořčici používáme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!