Domácí cukrářské piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
50 g cukr moučka
70 g hladká mouka
0.5 větvičky vanilinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu a po částech do něj zašleháváme třetinu moučkového cukru. Žloutky ušleháme se zbylým moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem do husté světlé žluté pěny a opatrně do ní vmícháme nejprve prosátou mouku a pak po částech sníh.

  2. Připraveným těstem plníme cukrářské sáčky a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem piškoty dlouhé asi 8 cm. Konec i začátek je vždy tlustší než prostředek.

  3. Domácí cukrářské piškoty pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 - 12 minut, až je povrch růžový.

  4. Upečené piškoty sejmeme z plechu a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!