Domácí dýňový džem se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
0 ks pomeranč
1 ks citron
1 kg cukr krupice
6 lžiček mletá skořice
5 ks celá skořice
1 kg dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido nebo máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, přidáme trochu soli, celou skořici a dáme vařit do širokého kastrolu.

  2. Asi po 20 minutách, když dýně změkne a voda se částečně vypaří, rozmačkáme dýni šťouchadlem na brambory na kaši. Potom přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a dále vaříme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

  3. Džem ochutnáváme a podle potřeby přidáváme cukr. Je nutné vystihnout správné množství přidaného cukru, džem tím získá lahodnou chuť, tak se doslazování není třeba bát.

  4. Kousky skořice vyndáme a nakonec už jen vmícháme mletou skořici. Zkontrolujeme, zda džem houstne, pokud ne, ještě povaříme a horký plníme do vysterilizovaných sklenic. Po naplnění zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Zavařený dýňový džem uskladníme ve tmě.

  5. Domácí dýňový džem se skořicí podáváme k různým příležitostem jako lahodnou sladkou pochoutku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!