Domácí dýňový džem se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 0 ks pomeranč 1 ks citron 1 kg cukr krupice 6 lžiček mletá skořice 5 ks celá skořice 1 kg dýně hokaido
Postup Domácí dýňový džem se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokaido nebo máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, přidáme trochu soli, celou skořici a dáme vařit do širokého kastrolu.
Asi po 20 minutách, když dýně změkne a voda se částečně vypaří, rozmačkáme dýni šťouchadlem na brambory na kaši. Potom přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a dále vaříme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Džem ochutnáváme a podle potřeby přidáváme cukr. Je nutné vystihnout správné množství přidaného cukru, džem tím získá lahodnou chuť, tak se doslazování není třeba bát.
Kousky skořice vyndáme a nakonec už jen vmícháme mletou skořici. Zkontrolujeme, zda džem houstne, pokud ne, ještě povaříme a horký plníme do vysterilizovaných sklenic. Po naplnění zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Zavařený dýňový džem uskladníme ve tmě.
Domácí dýňový džem se skořicí podáváme k různým příležitostem jako lahodnou sladkou pochoutku.