Domácí houskový knedlík pro začátečníky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 balíček kvasnice
2 lžičky cukr krystal
50 dkg polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko
2 ks rohlíky na kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mouku, špetku soli a zamícháme, do prostředka mouky uděláme důlek a do důlku dáme cukr a kvasnice. Zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek

  2. Do kvásku přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostičky a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny, propracujeme a znovu necháme 1/2 hodiny kynout

  3. Z těsta vyválíme 2 stejně velké knedlíky. Bochníky knedlíků vaříme v osolené vodě a občas otočíme, aby se uvařil ze všech stran. Z každé strany vaříme knedlík asi 6-7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!