Domácí houskový knedlík pro začátečníky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 1 balíček kvasnice 2 lžičky cukr krystal 50 dkg polohrubá mouka 250 ml vlažné mléko 2 ks rohlíky na kostky
Postup Domácí houskový knedlík pro začátečníky
Postup přípravy receptu
-
Do misky dáme mouku, špetku soli a zamícháme, do prostředka mouky uděláme důlek a do důlku dáme cukr a kvasnice. Zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek
Do kvásku přidáme vejce, rohlíky nakrájené na kostičky a zpracujeme v těsto, které necháme kynout asi 1/2 hodiny, propracujeme a znovu necháme 1/2 hodiny kynout
Z těsta vyválíme 2 stejně velké knedlíky. Bochníky knedlíků vaříme v osolené vodě a občas otočíme, aby se uvařil ze všech stran. Z každé strany vaříme knedlík asi 6-7 minut.