Domácí houskový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka cukr
0.5 dl olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
250 ml mléko
1 ks houska
500 g hrubá mouka
1 ks čerstvé droždí

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku můžeme použít hrubou, polohrubou nebo je namíchat.

  2. Do mísy dáme mouku, špetku soli, vejce, olej, housku nakrájenou na kostičky a nakonec přidáme i kvásek. Vymícháme vláčné těsto, které necháme v teple asi 30 - 40 minut vykynout. Potom z těsta vypracujeme šišky a ještě je necháme zhruba 10 - 15 minut dokynout.

  3. Domácí houskové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 15 - 20 minut podle velikosti šišek. V půlce vaření knedlíky obrátíme. Hotové knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby odešla přebytečná pára.

  4. Domácí houskové knedlíky podáváme k omáčkám a pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!