Domácí ruská zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 lžíce cukr moučka
3 lžíce vanilkový cukr
2 kelímky smetana ke šlehání
podle potřeby
oplatky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vymícháme s oběma cukry do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a ze smetan tuhou šlehačku. Bílky a smetanu spolu dobře smícháme.

  2. Smetanovou směs natřeme na spodní oplatku, kterou jsme položili na dostatečně velký kus alobalu (počítáme s tím, že zmrzlinu zabalíme). Na první vrstvu natřeme žloutkovou směs a zakryjeme druhou oplatkou.

  3. Ruskou zmrzlinu opatrně zabalíme a dáme do mrazničky ztuhnout. Asi za 4 hodiny ji již můžeme ostrým nožem pokrájet a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!