Fazolová polévka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
300 g červené fazole
4 snítky čerstvá petrželka
200 g konzervovaná loupaná rajčata
podle chuti
sůl
tymián
chilli
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olivový olej
0 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninový vývar dáme ohřát. Vařené červené fazole rozdělíme na polovinu a půlku rozmixujeme s naběračkou vývaru. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na jemno.

  2. V hrnci s olivovým olejem restujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Cibuli s česnekem podlijeme vývarem a pomalu přikryté dusíme alespoň 5 minut. Do cibulového základu vložíme celé vařené fazole, trochu nasekané petrželky, tymián, oregano, chilli a špetku čerstvě mletého pepře. Zprudka restujeme několik minut. Potom přidáme mixovanou fazolovou kaši, promícháme a přidáme oloupaná rajčata. Ještě jednou dobře promícháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Přidáváme vroucí vývar a podle naší chuti sůl či oblíbené koření.

  3. Fazolovou polévku s rajčaty podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou a s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!