Fazolová polévka s tofu a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g cibule
50 g fazole
100 g tofu
30 g hladká mouka
100 g kořenová zelenina
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
voda
mletý kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Fazole omyjeme a naložíme přes noc do vody. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Napučené fazole uvaříme spolu s kmínem ve vodě, ve které byla namočená. Když je poloměkká, přidáme ostatní zeleninu.

  3. Z oleje a mouky připravíme zásmažku, přidáme do ní nadrobno posekanou cibuli, mletou papriku, opražíme a zalijeme vodou. Potom s ní zahustíme polévku. Do hotové polévky vložíme na kostky pokrájené tofu, osolíme a necháme projít varem.

  4. Fazolovou polévku s tofu a zeleninou podáváme samotnou, pro větší jedlíky přidáme pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!