Fazolová polévka s uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček fazole
25 dkg uzené maso (kosti)
podle chuti
1-2 stroužky česnek
sůl
ocet
1-2 ks bobkový list
3-4 kuličky nové koření
3-4 kuličky celý černý pepř
podle potřeby
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočíme fazole.

  2. Druhý den můžeme fazole vařit v té samé vodě, ale nemusíme. Přidáme koření kromě soli!

  3. Fazole vaříme zhruba 30 minut. Zatím si nakrájíme uzené maso. Po 30 minutách přidáme nakrájené uzené nebo uzené kosti. Vaříme asi 1 - 1,5 hodiny, dokud nejsou fazole měkké.

  4. Před dovařením přidáme jíšku(nemusí být), dochutíme solí, podravkou a přidáme 1-2 stroužky česneku. Můžeme podle chuti dochutit i octem.

  5. Hotovou fazolovou polévku můžeme ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!