Francouzský crepe tart s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
60 g máslo
230 g hořká čokoláda
250 ml smetana ke šlehání
těsto
30 g máslo
3 lžíce kakao
1 lžíce cukr krupice
95 g hladká mouka
3 lžíce světlé pivo
250 ml plnotučné mléko
2 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme mouku s cukrem. V jiné misce rozšleháme vejce a mléko dohromady, přimícháme rozpuštěné máslo. Tekuté složky nalijeme do suchých a dobře rozšleháme. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka.

  2. Rozpálíme pánev s tenkou vrstvou oleje. Na každou placku nalijeme do pánve asi 3 - 4 lžíce těsta, pěkně krouživým pohybem rozprostřeme a opečeme z obou stran. Placky vršíme na sebe, prokládáme pečícím papírem mezi každou plackou.

  3. Na krém umístíme nalámanou čokoládu do misky. Smetanu přivedeme k varu. Vymícháme si máslo, až je měkké a velmi krémové. Smetanu odstavíme z plotny a nalijeme do misky s nasekanou čokoládou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přidáme máslo a dobře vše vymícháme.

  4. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a položíme do ní placku, tu natřeme čokoládovým krémem a položíme další placku, kterou opět pokryjeme krémem. Takto pokračujeme do vyčerpání placek. Když nám zbude krém, můžeme jím pokrýt celý dort, či si z něj vyrobit čokoládovou omáčku.

  5. Francouzský crepe tart s čokoládovým krémem můžeme servírovat se šlehačkou či malinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!