Francouzský moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 50 ml rum 1 l mléko 12 dkg cukr krupice 24 dkg polohrubá mouka 20 dkg sušené švestky na ozdobu šlehačka
Postup Francouzský moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plech nebo velká pekáč vymažeme a vysypeme. Sušené švestky spaříme, osušíme a nakrájíme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Mléko, celá vejce, cukr, rum a mouku smícháme. Vznikne nám řídké těsto. Těsto na francouzský moučník nalijeme na připravený plech, poházíme na něj nakrájené švestky a pečeme v předehřáté troubě asi tak 30 minut. Při pečení těsto začne bublat jako při vaření.
Upečený francouzský moučník má spíše pudinkovou konzistenci a je opravdu moc dobrý.
Francouzský moučník podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.