Francouzský moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
50 ml rum
1 l mléko
12 dkg cukr krupice
24 dkg polohrubá mouka
20 dkg sušené švestky
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Vyšší plech nebo velká pekáč vymažeme a vysypeme. Sušené švestky spaříme, osušíme a nakrájíme. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

  2. Mléko, celá vejce, cukr, rum a mouku smícháme. Vznikne nám řídké těsto. Těsto na francouzský moučník nalijeme na připravený plech, poházíme na něj nakrájené švestky a pečeme v předehřáté troubě asi tak 30 minut. Při pečení těsto začne bublat jako při vaření.

  3. Upečený francouzský moučník má spíše pudinkovou konzistenci a je opravdu moc dobrý.

  4. Francouzský moučník podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!