Francouzský toast s javorovým sirupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
0.8 lžičky mletá skořice
0.3 lžičky muškátový oříšek
4 plátky celozrnný chléb
1 šálek mandlové mléko
na ozdobu
máslo
podle chuti
teplý javorový sirup

Postup přípravy receptu

  1. Mandlové mléko nebo zředěnou smetanu (2/3 šálku doplněný do celého šálku vodou) smícháme se skořicí a muškátem.

  2. Chléb nakrájíme diagonálně. Ponoříme jej do směsi. Na velké pánvi rozpustíme na mírném ohni máslo. Potom dáme na pánev namočený chléb a opatrně opékáme, aby máslo nezhnědlo. Chléb by měl být zlatavý a křupavý.

  3. Francouzský toast položíme na vyhřátý tác, polijeme teplým sirupem a ozdobíme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!