Hovězí eintopf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
400 g brambory
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks mrkev
200 g anglická slanina
400 g hovězí maso
1 konzerva bílé fazole
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
máslo
saturejka
bobkový list
mletý pepř
růžičková kapusta
zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechnu zeleninu, maso i koření. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, fazolové lusky také nakrájíme. Fazole z nálevu slijeme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme, jak je libo. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Maso a slaninu nakrájíme a osmahneme na cibulce a trošce oleje. Zalijeme vodou nebo zeleninovým bujonem, osolíme, opepříme, vložíme bobkový list a prolisovaný česnek. Po změknutí přidáme saturejku, nakrájenou zeleninu, bílé fazole a brambory. Vše dohromady opět vaříme, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme máslo. Kdo má rád hustší konzistenci může hovězí eintopf zahustit jíškou.

  3. Hovězí eintopf podáváme jako hlavní chod, ke kterému už nepotřebujeme žádnou další přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!