Hovězí guláš na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
450 g cibule
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce hladká mouka
0 ks citronová kůra
1 kg hovězí maso
200 ml červené suché víno
podle potřeby
4 lžíce olej
800 ml voda
podle chuti
sůl
majoránka
3 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěné maso nakrájíme asi na 2 cm velké kostky. Maso zvolíme podle chuti, já použila kližku. Nakrájené maso vložíme do mísy. Hovězí maso osolíme, opepříme, okořeníme sladkou i pálivou paprikou a posypeme moukou. Rukama maso důkladně promícháme, aby se spojilo s kořením.

  2. Ve větším hrnci na rozehřátém oleji nebo sádle osmažíme cibuli. K tmavší cibuli vložíme maso a promícháme. Jakmile maso pustí šťávu, přimícháme protlak a vařečkou dobře promícháme.

  3. Základ guláše podlijeme červeným vínem, povaříme 3 minuty a podlijeme vodou. Dále vaříme, až do změknutí masa. Česnek prolisujeme a promícháme s na jemno nastrouhanou citronovou kůrou. Do uvařeného hovězího guláše přidáme česnek s citronovou kůrou a podle chuti ještě sůl, pepř a majoránku.

  4. Hovězí guláš na víně podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!