Hovězí guláš na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 450 g cibule 2 lžíce rajčatový protlak 1 lžíce hladká mouka 0 ks citronová kůra 1 kg hovězí maso 200 ml červené suché víno podle potřeby 4 lžíce olej 800 ml voda podle chuti sůl majoránka 3 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 lžičky mletá pálivá paprika
Postup Hovězí guláš na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očištěné maso nakrájíme asi na 2 cm velké kostky. Maso zvolíme podle chuti, já použila kližku. Nakrájené maso vložíme do mísy. Hovězí maso osolíme, opepříme, okořeníme sladkou i pálivou paprikou a posypeme moukou. Rukama maso důkladně promícháme, aby se spojilo s kořením.
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji nebo sádle osmažíme cibuli. K tmavší cibuli vložíme maso a promícháme. Jakmile maso pustí šťávu, přimícháme protlak a vařečkou dobře promícháme.
Základ guláše podlijeme červeným vínem, povaříme 3 minuty a podlijeme vodou. Dále vaříme, až do změknutí masa. Česnek prolisujeme a promícháme s na jemno nastrouhanou citronovou kůrou. Do uvařeného hovězího guláše přidáme česnek s citronovou kůrou a podle chuti ještě sůl, pepř a majoránku.
Hovězí guláš na víně podáváme s přílohou podle chuti.