Hovězí hořčičná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
125 g kysaná smetana
1-2 lžíce hladká mouka
600 g hovězí zadní
2 lžíce dijonská hořčice
3 lžíce kremžská hořčice
100-150 ml vroucí vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní nakrojíme a rozklepeme na velkou placku na roládu.

  2. Hovězí na roládu osolíme, opepříme a pomažeme oběma druhy hořčice. Plát masa svineme a ovážeme kuchyňskou nití.

  3. Zatím si v kastrůlku rozpálíme olej. Vložíme roládu, důkladně ji ze všech stran orestujeme, podlijeme vroucím vývarem a za částečného podlévání ji dusíme doměkka. Ve smetaně si rozkvedláme trochu mouky a vypečenou šťávu zahustíme v hladkou omáčku. Roládu zbavíme niti, prohřejeme v omáčce a nakrájíme.

  4. Hovězí hořčičnou roládu nakrájíme na plátky a při servírování ji přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!