Hovězí hořčičná roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 125 g kysaná smetana 1-2 lžíce hladká mouka 600 g hovězí zadní 2 lžíce dijonská hořčice 3 lžíce kremžská hořčice 100-150 ml vroucí vývar podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Hovězí hořčičná roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní nakrojíme a rozklepeme na velkou placku na roládu.
Hovězí na roládu osolíme, opepříme a pomažeme oběma druhy hořčice. Plát masa svineme a ovážeme kuchyňskou nití.
Zatím si v kastrůlku rozpálíme olej. Vložíme roládu, důkladně ji ze všech stran orestujeme, podlijeme vroucím vývarem a za částečného podlévání ji dusíme doměkka. Ve smetaně si rozkvedláme trochu mouky a vypečenou šťávu zahustíme v hladkou omáčku. Roládu zbavíme niti, prohřejeme v omáčce a nakrájíme.
Hovězí hořčičnou roládu nakrájíme na plátky a při servírování ji přeléváme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborová kaše.