Hovězí maso na víně s jáhlami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
250 g hovězí maso
omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce tymián
1 sklenka voda
0 lžiček rozmarýn
2 sklenky červené víno
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
1 lžíce máslo
500 ml mléko
150 ml voda
250 g jáhly

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a lehce opepříme. Poté ho krátce osmahneme z obou stran na 2 lžících másla.

  2. Osmahnuté maso přendáme do hrnce, podlijeme ho červeným vínem a vodou, přidáme tymián, rozmarýn a na kolečka nakrájený česnek. Dusíme 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby znovu podléváme.

  3. Mezitím si připravíme přílohu. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili případné hořkosti. Poté je vaříme v lehce osolené směsi mléka a vody zhruba 20 minut. Až se tekutina vsákne do jáhel, měly by být hotové. Poté do nich přidáme lžíci másla na zjemnění.

  4. Podušené maso vyjmeme z hrnce a vinnou omáčku zahustíme hladkou moukou. Můžeme dochutit, dosolit, případně i trochu dosladit lžičkou cukru. Potom maso vrátíme, aby se prohřálo.

  5. Hovězí maso na víně s jáhlami podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!