Hovězí maso na víně s jáhlami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 250 g hovězí maso omáčka 2 stroužky česnek 1 lžíce tymián 1 sklenka voda 0 lžiček rozmarýn 2 sklenky červené víno 1 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř příloha 1 lžíce máslo 500 ml mléko 150 ml voda 250 g jáhly
Postup Hovězí maso na víně s jáhlami recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a lehce opepříme. Poté ho krátce osmahneme z obou stran na 2 lžících másla.
Osmahnuté maso přendáme do hrnce, podlijeme ho červeným vínem a vodou, přidáme tymián, rozmarýn a na kolečka nakrájený česnek. Dusíme 2 - 2,5 hodiny. Podle potřeby znovu podléváme.
Mezitím si připravíme přílohu. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili případné hořkosti. Poté je vaříme v lehce osolené směsi mléka a vody zhruba 20 minut. Až se tekutina vsákne do jáhel, měly by být hotové. Poté do nich přidáme lžíci másla na zjemnění.
Podušené maso vyjmeme z hrnce a vinnou omáčku zahustíme hladkou moukou. Můžeme dochutit, dosolit, případně i trochu dosladit lžičkou cukru. Potom maso vrátíme, aby se prohřálo.
Hovězí maso na víně s jáhlami podáváme jako chutný hlavní chod.