Hovězí maso s křenovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 ks bobkový list
125 cl masový vývar
125 cl zakysaná smetana
2 ks cibule šalotka
800 g falešná svíčková
4 ks mrkev karotka
200 g bílá část pórku
1 svazek bylinky (petržel, libeček, celer, tymián)
podle chuti
sůl
strouhanka
bílý pepř
zelená část pórku
omáčka
strouhaný křen

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do vody, necháme přejít varem a sebereme pěnu. Vložíme svazek bylinek, osolíme a vaříme mírným varem pod poklicí cca 2 hodiny.

  2. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky. Pórek očistíme, prořízneme do poloviny a svážeme.

  3. Zeleninu pak přidáme k masu asi 25 minut před ukončením varu. K přípravě omáčky použijeme trochu strouhanky, kterou zvlhčíme horkým masovým vývarem. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme, osladíme a dochutíme křenem. Uvařené maso nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou, kterou posypeme petrželkou.

  4. Hovězí maso servírujeme s křenovou omáčkou a vařenými brambory.

  5. Máme-li dost času, je lépe maso uvařit den předem a nechat ve vývaru vychladnout. Nakrájíme až těsně před podáním, snadno prohřejeme v troše vývaru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!