Hovězí maso s křenovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 ks bobkový list 125 cl masový vývar 125 cl zakysaná smetana 2 ks cibule šalotka 800 g falešná svíčková 4 ks mrkev karotka 200 g bílá část pórku 1 svazek bylinky (petržel, libeček, celer, tymián) podle chuti sůl strouhanka bílý pepř zelená část pórku omáčka strouhaný křen
Postup Hovězí maso s křenovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Maso vložíme do vody, necháme přejít varem a sebereme pěnu. Vložíme svazek bylinek, osolíme a vaříme mírným varem pod poklicí cca 2 hodiny.
Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky. Pórek očistíme, prořízneme do poloviny a svážeme.
Zeleninu pak přidáme k masu asi 25 minut před ukončením varu. K přípravě omáčky použijeme trochu strouhanky, kterou zvlhčíme horkým masovým vývarem. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme, osladíme a dochutíme křenem. Uvařené maso nakrájíme na plátky a obložíme zeleninou, kterou posypeme petrželkou.
Hovězí maso servírujeme s křenovou omáčkou a vařenými brambory.
Máme-li dost času, je lépe maso uvařit den předem a nechat ve vývaru vychladnout. Nakrájíme až těsně před podáním, snadno prohřejeme v troše vývaru.