Hovězí maso s omáčkou z rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g hovězí kližka
3 lžíce tuk na smažení
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
2 ks cibule
6 ks rajče
0.3 kostky masox
1 lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené hovězí maso, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání orestujeme, přidáme mouku a vše ještě krátce osmahneme.

  2. Takto připravené osmažené maso podlijeme vřelou vodou, přidáme 1/4 kostky masoxu a necháme vařit téměř doměkka. Když se nám zdá maso téměř hotové, přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme je za častého míchání rozvařit.

  3. Hovězí maso s omáčkou z rajčat podáváme s rýží nebo jinou vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!