Hovězí měšec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce hladká mouka 6 ks čerstvé žampióny 4 plátky hovězí zadní maso podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř náplň sůl 10 dkg šunka 1 ks cibule 10 dkg anglická slanina mletý černý pepř
Postup Hovězí měšec recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň, kterou budeme plnit hovězí maso. Anglickou slaninu i šunku nakrájíme na nudličky. Cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Poté na pánvi rozškvaříme slaninu, po několika minutách přidáme nakrájenou cibuli a šunku. Nakonec směs podle chuti okořeníme solí a pepřem.
Plátky hovězího masa omyjeme, důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa dáme připravenou náplň a maso uzavřeme do tvaru měšce. Svážeme nití a prudce osmažíme ze všech stran na rozehřátém oleji. Poté k masu přidáme najemno nasekanou cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Až je maso měkké, tak jej vyjmeme a odložíme do tepla. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme nakrájené, očištěné žampióny a krátce osmažíme. Poté zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Do takto připravené šťávy vložíme zpět dušené měšce a vše prohřejeme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.