Hovězí pečeně po orientálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
200 g paprika
150 g tuk
200 g cibule
900 ml voda
100 g rajče
50 g rajčatový protlak
50 ml červené víno
70 g hladká mouka
200 g čerstvé žampiony
1 kg hovězí maso zadní
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
worchestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnutý díl masa protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na 2/3 tuku. Na tomto základě opečeme upravené maso, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme utřený česnek, rajčatový protlak a maso dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku přecedíme.

  3. Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, paprikové lusky a rajčata, vše nakrájíme na širší nudle nebo plátky a směs přidáme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme worchestrem a červeným vínem, podle potřeby ji přisolíme a znovu krátce povaříme.

  4. Jako přílohu k hovězí pečeni po orientálsku můžeme použít podle chuti různě upravené brambory, rýži, těstoviny, ale i knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!