Hovězí perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks velká cibule
4 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks červená kapie
500 g zadní hovězí
podle chuti
sůl
podle potřeby
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, kapii očistíme a obojí nakrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme maso, osolíme, přidáme mletou papriku. Doplníme o cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme kousky kapie a hrnec uzavřeme.

  3. Dusíme v papiňáku přibližně 20 minut (podle velikosti masa). Poté hrnec otevřeme a vmícháme kysanou smetanu.

  4. Hovězí perkelt podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!