Hovězí plátky na zázvoru s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
4 ks hovězí plátek
1 lžička mletý zázvor
1 ks sušená rajčata
1 lžička mletý černý pepř
3 ks sterilovaná rajčata
podle chuti
sůl
špek
čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa po stranách nařízneme, aby se nekroutily, mírně naklepeme. Vše posolíme, popepříme a jemně posypeme mletým zázvorem. Cibuli nakrájíme nadrobno a špek na kostičky. Čerstvý zázvor s česnekem nastrouháme.

  2. Zpěníme nakrájenou cibuli se špekem a hovězí maso osmahneme z obou stran. Pak na plátky masa dáme nastrouhaný česnek a čerstvý nastrouhaný zázvor a dusíme doměkka.

  3. Maso potom vyndáme a to co zbylo v pánvi, tak propasírujeme přes sítko. Zahustíme polohrubou moukou nebo zředíme vroucí vodou podle potřeby. Nakonec do pánve dáme rozkrájená tři rajčata a můžeme přidat i jedno sušené rozkrájené rajče. Vrátíme maso a prohřejeme.

  4. Hovězí plátky na zázvoru s rajčaty podáváme s rýží nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!