Hovězí plátky na zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g olej 1 ks cibule 0.5 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 100 ml smetana ke šlehání 4 plátky hovězí maso podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Hovězí plátky na zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostičky zeleniny a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, vložíme omyté, naklepané a okořeněné plátky masa, které z obou stran opečeme. Pak vše podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme jej, zeleninu rozmixujeme, omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a dopepříme, vrátíme do ní maso k prohřátí a podáváme.