Hovězí plátky na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g olej
1 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
100 ml smetana ke šlehání
4 plátky hovězí maso
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostičky zeleniny a osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou, vložíme omyté, naklepané a okořeněné plátky masa, které z obou stran opečeme. Pak vše podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme jej, zeleninu rozmixujeme, omáčku zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a dopepříme, vrátíme do ní maso k prohřátí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!