Hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 1 ks celer 1 ks petržel 2 ks mrkve 30 dkg hovězí žebra směs 6 stroužků česnek 1 lžička olej 1 ks vejce 20 dkg kuřecí játra podle chuti sůl majoránka mletý černý pepř polévkové koření pálivá paprička podle potřeby strouhanka vlasové nudle
Postup Hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí žebra opereme, dáme do studené vody, přidáme 2 rozkrojené větší neoloupané cibule, mrkve, malou petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření, malý kousek sušené pálivé papričky a dáme vařit.
Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso se zeleninou nakrájíme a dáme zpět do vývaru. Zavaříme játrové knedlíčky a vlasové nudle. Polévku povaříme asi 10 minut.
Na játrové knedlíčky rozetřeme kuřecí játra, utřeme 6 stroužků česneku, přidáme vejce, malou lžičku oleje, sůl, pepř, majoránku a trochu strouhanky. Z hmoty vykrajujeme malou lžící játrové knedlíčky a zavaříme.
Hovězí polévku s játrovými knedlíčky ihned podáváme k jídlu.