Hovězí polévka s játrovými knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 ks celer
1 ks petržel
2 ks mrkve
30 dkg hovězí žebra
směs
6 stroužků česnek
1 lžička olej
1 ks vejce
20 dkg kuřecí játra
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
polévkové koření
pálivá paprička
podle potřeby
strouhanka
vlasové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí žebra opereme, dáme do studené vody, přidáme 2 rozkrojené větší neoloupané cibule, mrkve, malou petržel, kousek celeru, sůl, pepř, polévkové koření, malý kousek sušené pálivé papričky a dáme vařit.

  2. Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso se zeleninou nakrájíme a dáme zpět do vývaru. Zavaříme játrové knedlíčky a vlasové nudle. Polévku povaříme asi 10 minut.

  3. Na játrové knedlíčky rozetřeme kuřecí játra, utřeme 6 stroužků česneku, přidáme vejce, malou lžičku oleje, sůl, pepř, majoránku a trochu strouhanky. Z hmoty vykrajujeme malou lžící játrové knedlíčky a zavaříme.

  4. Hovězí polévku s játrovými knedlíčky ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!