Hovězí ragú se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 7 lžic olej sůl 1 ks cibule rozmarýn 500 g rajče 2 ks mrkev bylinky 2 ks šalotka 250 ml červené víno 100 g hladká mouka mletý bílý pepř 300 g anglická slanina 500 g hovězí zadní 2 ks celerová nať
Postup Hovězí ragú se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na menší kostičky a obalíme je ve směsi mouky, soli a pepře. Slaninu nakrájíme a kostky.
Hovězí kostky opečeme na oleji dohněda. Přidáme červené víno a dusíme pod pokličkou. Po 15 minutách přidáme pokrájená rajčata, česnek a rozmarýn.
Na pánvi orestujeme na kostky pokrájenou mrkev, sekanou cibuli i šalotku, celer a slaninu. Směs vsypeme do ragú, přidáme svazek voňavých bylinek v plátěném pytlíku. Hovězí ragú se zeleninou dusíme doměkka.
Hovězí ragú se zeleninou podáváme s těstovinami nebo pečivem. Vhodné jsou i brambory.