Hovězí roštěná s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
horká voda
60 dkg hovězí roštěná
podle potřeby
sůl
mouka
olej na smažení
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka
podle chuti
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnou nakrájíme na plátky. Plátky roštěné naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme je rozmačkaným česnekem a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Zvlášť na pánvi osmažíme na oleji plátky roštěné a přidáme je i s výpekem k cibuli. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Častěji, podle potřeby, podléváme. Když je maso poloměkké, přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky, a dovaříme. Měkké plátky vyjmeme do jiné nádoby. Omáčku zahustíme moukou a asi 6 minut povaříme. Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a přecedíme.

  3. Hovězí roštěná s česnekem podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!