Hovězí roštěná s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 ks cibule horká voda 60 dkg hovězí roštěná podle potřeby sůl mouka olej na smažení mletý černý pepř na obalení hladká mouka podle chuti worcesterská omáčka
Postup Hovězí roštěná s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou nakrájíme na plátky. Plátky roštěné naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme je rozmačkaným česnekem a obalíme v hladké mouce.
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Zvlášť na pánvi osmažíme na oleji plátky roštěné a přidáme je i s výpekem k cibuli. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Častěji, podle potřeby, podléváme. Když je maso poloměkké, přidáme tolik horké vody, kolik chceme mít omáčky, a dovaříme. Měkké plátky vyjmeme do jiné nádoby. Omáčku zahustíme moukou a asi 6 minut povaříme. Nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou a přecedíme.
Hovězí roštěná s česnekem podáváme s bramborovými knedlíky nebo s rýží.