Hovězí Stroganov recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce tuk 0.5 lžičky cukr krupice 250 g žampiony 2-3 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana mletý bílý pepř 2 ks větší cibule 800 g hovězí svíčková 3 lžíce dijonská hořčice 6 ks sladkokyselé okurky 300 ml silný vývar (z kostky) na ozdobu 4 snítky kadeřavá petrželka
Postup Hovězí Stroganov recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso opláchneme, pečlivě osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kloboučky žampionů oloupeme a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.
Nudličky masa opečeme na rozehřátém tuku a podle chuti je osolíme i opepříme. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Ve výpeku osmahneme cibulku a žampiony. Zaprášíme moukou a krátce podusíme. Podlijeme vývarem a za stálého míchání provaříme. Pak vrátíme maso, přidáme okurky a vmícháme smetanu i hořčici. Omáčku ochutíme solí, pepřem i cukrem a při nízké teplotě dusíme asi 5 minut.
Hovězí Stroganov podáváme na servírovací míse zdobené snítkou kadeřavé petrželky.
Jako přílohu k hovězímu Stroganov doporučuji pečené brambory nebo dušenou rýži.